Kategorie

Slevy

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, La Carlina, I PARCELLARI, Cascina Vengore a Antonio Sasa - vína z Piemontu a 'nejlepších poloh Itálie'

 (0)    0

Přivezli jsme pro Vás: Boeri Alfonso, La Carlina, I PARCELLARI, Cascina Vengore a Antonio Sasa - vína z Piemontu a 'nejlepších poloh Itálie'
27. 3. 2024   

Vážení přátelé pěkných vín,

Dnes přijela zásilka s víny z Itálie, paleta plná vinařských ‚lahůdek‘ – vína z produkce našeho ‚nej‘ partnerského vinařství Boeri Alfonso a díky přátelství a spolupráci obou vinařů také z vinařství Antonio Sasa, našeho partnera pro vína Brunello a ‚vína z nejlepších poloh Itálie‘. Tato vína doplnila vína od tří dalších vinařů z oblasti Asti a Monferrato: Davide Canina, La Carlina a Cascina Vengore.  

Boeri Alfonso

U většiny vín která jsme dovezli, se jedná o doplnění zásoby stávajícího ročníku.

Červená vína:

Barbera d’Asti DOCG 2022. Doplnění aktuálního ročníku našeho druhého nejoblíbenějšího (= nejprodávanějšího) vína. Vína ročníku 2021 (PWT 2023: Zlatá medaile za 89 bodů) již byla vyprodána.   

Delicious Rosso, Vino Rosso (Bag-in-Tube, 3 lt). Doplnění zásoby populárního vína – bag-in-tube obsahuje výšeuvedené víno Barbera, ale kvůli balení nemůže být označeno jako vyšší denominace, pouze jako ‚stolní víno‘.

Martinette 2019, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Doplnění aktuálního ročníku nejoblíbenějšího vína v naší nabídce (PWT 2023: Velká zlatá medaile za 94 bodů!). Poslední láhve ročníku 2019 ze sklepa vinařství, další láhve už budou z nového ročníku 2020. Máme ještě pěknou zásobu vína Martinette ročníku 2018.

Porlapa 2019, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Aktuálně nejnovější ročník ‚vlajkové lodi‘ vinařství a jedno z nejoblíbenějších vín v naší nabídce (PWT 2023: Platinová medaile za 95 bodů). Máme ještě pěknou zásobu vína Porlapa předcházejících ročníků – 2018, 2017, 2016. (všechny ročníky PWT: Velká zlatá medaile).

Bílá vína:

Bevion 2022, Piemonte DOC Chardonnay. Doplnění aktuálního ročníku, předchozí zásoba byla již vyprodaná.

Delicious Bianco, Vino Bianco (Bag-in-Tube, 3 lt). Doplnění zásoby vína – bag-in-tube obsahuje stejné víno jako je v láhvích Delicious, kupáž založenou na odrůdě Cortese (vína Gavi DOCG) s přídavkem odrůd Chardonnay, Sauvignon a také Muller Thurgau.

A pro milovníky ‚bublinek‘ jsme přivezli dvě vína:

Ribota 2022, Moscato d‘Asti DOCG, doplnění před jarní sezónou zásoby výtečného vína k sladkostem nebo ovocným salátům, případně pro potěšení z vína samotného, výhodou je jeho nízký obsah alkoholu (PWT 2023: Velká zlatá medaile za 94 bodů a Regionální šampión /Nejlepší perlivé a šumivé víno z Itálie – včetně vín Prosecco nebo Franciakorta!/).

Boeri Brut, Vino Spumante, sekt z tradičních šampaňských odrůd Chardonnay a Pinot Noir, ovšem vyrobený metodou Charmant. Doplnění zásoby před nadcházející jarní sezónou, předešlou zásobu jste nám před Vánoci zcela vykoupili J

Antonio Sasa

Dovezli jsme dvě vína ‚z nejlepších poloh Itálie, jedno ze severu a druhé ze samého jihu Itálie:

Valpolicella Ripaso DOC Superiore Classico 2021, nový ročník, ještě máme pěknou zásobu vína ročníku 2020 (Wine&Deguastation č. 11/2023: 90,20 bodů a 4. místo v Grand testu vín Valpolicella Ripasso) a menší zásobu ročníku 2018 (PWT 2021: Velká zlatá medaile). Zajímavý námět na vertikální degustaci J

Etna Rosso DOC 2019, tento ročník jsme již v minulosti měli, ale již byl vyprodán. Teď se nám podařilo získat ještě menší zásobu tohoto vína z archivu vinaře. Nutno ale dodat, že za ‚archivní cenu‘. Určitě ale toto víno stojí za ochutnání – ne nadarmo je Šampiónem PWT pro rok 2022 – Nejlépe hodnocené červené jednoodrůdové víno v soutěži. Ještě máme malou zásobu vína ročníku 2014 (Šampión PWT pro rok 2020). Viditelně je toto víno výjimečné a zaslouží si Vaši pozornost, ostatně jako všechna vína z produkce Antonio Sasa. 

La Carlina

Bionzo 2019, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Doplnění stávajícího (vynikajícího) ročníku. (PWT 2023: Velká zlatá medaile za hodnocení 93 bodů).  

Davide Canina – projekt I PARCELLARI

Parcella 146 2021, Piemonte DOC Chardonnay. Doplnění aktuálního ročníku.

Další tři vína jsou novinky, které rozšiřují naši nabídku vín z projektu I PARCELLARI:

Treparcelle Ruché 2022, Ruché di Castagnole Monferrato DOCG

Treparcelle Rosso 2022, Piemonte DOC Rosso

Treparcelle Bianco 2023, Piemonte DOC Bianco

Věříme, že si tato vína najdou cestu k Vašim srdcím. A hlavně chuťovým buňkám :-)

Cascina Vengore

Belgardo 2021, Terre Alfieri DOCG Nebbiolo. Nový ročník vína, ještě máme v zásobě menší množství vína ročníku 2020.

Mompirone 2021, Barbera d’Asti DOCG Superiore. Doplnění stávajícího ročníku. (PWT 2023: Velká zlatá medaile za hodnocení 94 bodů).  

Sanrome 2021, Terre Alfieri DOCG Arneis. Doplnění zásoby z archivu vinaře. Toto víno je Šampiónem PWT pro rok 2023 – Nejlépe hodnocené bílé jednoodrůdové víno v soutěži. Kromě vín ročníku 2021 máme už naskladněna i vína ročníku 2022.

 

Přeji Vám krásný a pokud možno pohodový čas a mnoho krásných chvil s pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022
2. místo pro rok 2020 a 2021, 3. místo pro rok 2023

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne